Karamelky se sirupem z borovicových šišek a jalovcem 50 g

Skladem 5 ks

Kód: 0528
69 Kč –57 % 29 Kč / ks 25,89 Kč bez DPH
Karamelky se sirupem z borovicových šišek a jalovcem 50 g
Karamelky jalovec1
Novinka Tip
69 Kč –57 %

Tvrdé cucací karamelky příjemné chuti s pozitivním účinkem na zdraví - 100% přírodní produkt bez chemických přísad, barviv nebo konzervantů.

Složení: cukr, glukózový sirup, voda, sirup z borovicových šišek (Pinus silvestris) (voda, cukr, zelené šišky) (10 %), regulátor kyselosti – kyselina citrónová, sušené plody jalovce (Juniperus communis L. pseudo-fructus) (1 %)

100 g výrobku obsahuje: energetická hodnota 1313 kJ / 308 kcal; tuky 0 g, včetně nasycených mastných kyselin 0 g; sacharidy 77 g, z toho cukry 65 g; bílkoviny 0 g; sůl 0 g.

Hlavní složkou produktů Mītavas čiekurs jsou šišky nebo pupeny borovice lesní. Jsou bohaté na silice, pryskyřici, třísloviny, vitamín C a další cenné látky.

Suroviny se sklízejí pouze v období, kdy jsou bohaté na živiny. Poupata sbíráme v únoru/březnu, šišky v květinu/červnu. 

Skladujte na suchém místě mimo dosah slunce.

Rozměr balení: 10 x 1 x 13 cm

Země původu: Lotyšsko

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé laskominy
Hmotnost: 0.053 kg
EAN: 4751035800528

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Naše produkty z šišek pocházejí přímo z hlubokých borovicových lesů Lotyšska. Každý kus je 100% přírodní, bez umělých přísad a chemie – jen čistá síla lesa ukrytá v jedinečných šiškách. Využijte léčivé vlastnosti přírody a přineste si kousek lotyšské divočiny přímo do svého domova.

🌱 100% přírodní, 100% lotyšské. 🌱

S péčí o naše zdraví

 
 

Hlavní složkou produktů Mītavas čiekurs je borovice lesní (Pinus sylvestris) z místních lotyšských lesů. Je bohatá na silice, pryskyřici, třísloviny, vitamín C a další cenné látky. 

Suroviny produktů se sklízejí pouze v období, kdy jsou bohaté na živiny. Poupata sbíráme v únoru/březnu, šišky v květnu/červnu. 

Produkty jsou připravovány při nízké teplotě, aby byla zachována co největší hodnota.

 
Jsme rodinná firma založená v roce 2019 nedaleko Jelgavy (historický název je Mītava, proto "Mitavská šiška").
 

Pro lepší svět

Naší vizí je zdravá společnost a prostředí, ve kterém žijeme.

 Bezodpadová produkce
 Nové produkty bez cukru
 Opakovaně použitelné obaly
 
Prozkoumejte produkty
 

 


Blog

Lotyši vynikají ve světě svým netradičním přístupem k věcem a schopností je hodnotně využívat. Tento příběh je o nejslavnějším stromu této země - borovici.

Borovice je již dlouho známá jako vynikající dřevěný materiál a výjimečně rovné kmeny, poměrně úzká pyramidální koruna, tenké větve a vysoce kvalitní dřevo jsou charakteristické pro borovice v oblasti Baltského moře, a proto je lotyšská borovice velmi žádaná po celém světě od 17. století.

Ale co jiného lze z borovice získat?

Borovicová poupátka

Poupátko borovice je počátkem života, který v sobě ukrývá potenciál kořenů, jehličí a květů. Nejlépe se sklízejí od konce února do začátku dubna, kdy jsou nejbohatší na esenciální oleje. Z pupenů borovice si můžete připravit čaj sušením v chladné větrné místnosti a také sirup z pupenů borovice - 400 gramů pupenů borovice zalijte litrem studené vody. Když se vaří, přidejte 500 g cukru a promíchejte. Tento sirup se zahřívá 2 hodiny na 70 °C, aby se zachovalo co nejvíce silice a vitaminu C. Před lahvováním přidejte do sirupu šťávu vymačkanou z jednoho citronu.

Šišky

Šiška je stejně jako pupen bohatá na pryskyřici, sloučeniny pinin-tanin, vitamín C a třísloviny, díky nimž je cenná pro zdraví horních cest dýchacích a imunitu. Šišky se sklízejí od okamžiku, kdy se objeví, asi 2. – 3. týden v květnu, do poloviny června, než začnou dřevnat a tvrdnout. Ze šišek je možné vyrobit sirup podle podobného receptu jako poupata, ale co dělat se samotnými šiškami, které zbyly v hrnci?

  • Šišky v sirupu. Můžete je dát do zavařovací sklenice a přelít připraveným sirupem. Pokud jste šišky sklidili dříve, než začnou dřevnat, budou měkké, lahodné a velmi povzbuzující.
  • Kandované šišky. Sirup se plní do sklenic, zatímco šišky se volně pokládají na pekáč a suší se při 40 °C po dobu 12 hodin, dokud nejsou suché a připravené ke skladování. Získáte chutné a hodnotné pochoutky. Tyto kandované šišky můžete také později polévat čokoládou a získat tak jedinečné sladkosti.
  • Pokud se vám budou šišky zdát příliš hořké, vložte je do mixéru, přidejte trochu sirupu, hrst vašich oblíbených bobulí a lžíci medu. Smícháním toho všeho získáte šiškovou marmeládu, která získá hodnoty bobulí, sladkost medu a sníží chuť hořké pryskyřice.

Pyl borovice.

Pyl je rozhodně tím nejexkluzivnějším, co borovice lidstvu dává, neboť je po celém světě lékařsky schválen jako výborný prostředek pro posílení imunity, zdraví pokožky, zdraví různých vnitřních orgánů a další. Pyl borovice obsahuje antioxidanty, bílkoviny, minerály, enzymy, koenzymy... celkem více než 200 cenných složek. Pyl lze získat během květu borovic – nejčastěji v květnu. Kolem větve borovice dejte sáček a zatřeste s ním. Poté je třeba pyl doma prosít. Několikrát získaný pyl je nutné propasírovat nejjemnějším sítem, dokud nezezlátne.

  • Pyl lze užívat perorálně – smíchejte ¼ čajové lžičky denně s vodou a vypijte
  • Rozmíchejte pyl v tekutém medu a používejte denně na imunitu
  • Pyl borovice zamíchejte do neutrálního pleťového krému a používejte zevně

Pyl pomůže zachovat mládí, protože učiní kožní tkáň pružnější a zabrání tvorbě vrásek.