Naší vizí je zdravá společnost a prostředí, ve kterém žijeme.
Latgale - místo s modrými jezery, svěžími lesy a dobrosrdečnými lidmi.
Borovicový pyl sklizený v divoké přírodě čistých lotyšských lesů obsahuje široké spektrum vitamínů, minerálů a všech 8 esenciálních aminokyselin - celkem přes 200 živin. V Číně je znám po tísíce let jako prostředek k tonizaci vitální energie Qi, posílení dráhy ledvin a endokrinního systému. Obsahuje přírodní fytosteroidy/ testosteron/ DHEA a proto je tak oblíbený pro harmonizaci hormonů mužů i žen.
Složení: borovicový pyl 100 % z lotyšských borovic
Nutriční hodnoty: 333 kcal / 1393 kJ. 100g: Sacharidy 0g, Bílkoviny 67 g, Tuky 0 g, Sůl 0 g
Užívejte 1 g denně
Tento produkt je rostlinná surovina pro další zpracování a individuální použití. Nemá schválené diagnostické ani léčivé účinky a nejedná se o lék. Vzhledem k současné legislativě EU není možné u produktů uvádět nepovolená zdravotní či výživová tvrzení, která nebyla schválena Evropským úřadem pro bezpečnost potravin. Informace vyhledejte na internetu nebo v tomto článku: https://www.prostreno.cz/zdravi-a-diety/clanky/37471/Borovicovy-pyl-je-pravem-superpotravinou
Skladujte v chladu, suchu a temnu.
Balení: sklenice (6 × 6 × 7 cm)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Borovicový pyl |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
EAN: | 4751035801006 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Naše produkty z šišek pocházejí přímo z hlubokých borovicových lesů Lotyšska. Každý kus je 100% přírodní, bez umělých přísad a chemie – jen čistá síla lesa ukrytá v jedinečných šiškách. Využijte léčivé vlastnosti přírody a přineste si kousek lotyšské divočiny přímo do svého domova.
🌱 100% přírodní, 100% lotyšské. 🌱
S péčí o naše zdraví

Hlavní složkou produktů Mītavas čiekurs je borovice lesní (Pinus sylvestris) z místních lotyšských lesů. Je bohatá na silice, pryskyřici, třísloviny, vitamín C a další cenné látky.
Suroviny produktů se sklízejí pouze v období, kdy jsou bohaté na živiny. Poupata sbíráme v únoru/březnu, šišky v květnu/červnu.
Produkty jsou připravovány při nízké teplotě, aby byla zachována co největší hodnota.
Pro lepší svět




Blog
Lotyši vynikají ve světě svým netradičním přístupem k věcem a schopností je hodnotně využívat. Tento příběh je o nejslavnějším stromu této země - borovici.
Borovice je již dlouho známá jako vynikající dřevěný materiál a výjimečně rovné kmeny, poměrně úzká pyramidální koruna, tenké větve a vysoce kvalitní dřevo jsou charakteristické pro borovice v oblasti Baltského moře, a proto je lotyšská borovice velmi žádaná po celém světě od 17. století.
Ale co jiného lze z borovice získat?
Borovicová poupátka
Poupátko borovice je počátkem života, který v sobě ukrývá potenciál kořenů, jehličí a květů. Nejlépe se sklízejí od konce února do začátku dubna, kdy jsou nejbohatší na esenciální oleje. Z pupenů borovice si můžete připravit čaj sušením v chladné větrné místnosti a také sirup z pupenů borovice - 400 gramů pupenů borovice zalijte litrem studené vody. Když se vaří, přidejte 500 g cukru a promíchejte. Tento sirup se zahřívá 2 hodiny na 70 °C, aby se zachovalo co nejvíce silice a vitaminu C. Před lahvováním přidejte do sirupu šťávu vymačkanou z jednoho citronu.
Šišky
Šiška je stejně jako pupen bohatá na pryskyřici, sloučeniny pinin-tanin, vitamín C a třísloviny, díky nimž je cenná pro zdraví horních cest dýchacích a imunitu. Šišky se sklízejí od okamžiku, kdy se objeví, asi 2. – 3. týden v květnu, do poloviny června, než začnou dřevnat a tvrdnout. Ze šišek je možné vyrobit sirup podle podobného receptu jako poupata, ale co dělat se samotnými šiškami, které zbyly v hrnci?
- Šišky v sirupu. Můžete je dát do zavařovací sklenice a přelít připraveným sirupem. Pokud jste šišky sklidili dříve, než začnou dřevnat, budou měkké, lahodné a velmi povzbuzující.
- Kandované šišky. Sirup se plní do sklenic, zatímco šišky se volně pokládají na pekáč a suší se při 40 °C po dobu 12 hodin, dokud nejsou suché a připravené ke skladování. Získáte chutné a hodnotné pochoutky. Tyto kandované šišky můžete také později polévat čokoládou a získat tak jedinečné sladkosti.
- Pokud se vám budou šišky zdát příliš hořké, vložte je do mixéru, přidejte trochu sirupu, hrst vašich oblíbených bobulí a lžíci medu. Smícháním toho všeho získáte šiškovou marmeládu, která získá hodnoty bobulí, sladkost medu a sníží chuť hořké pryskyřice.
Pyl borovice.
Pyl je rozhodně tím nejexkluzivnějším, co borovice lidstvu dává, neboť je po celém světě lékařsky schválen jako výborný prostředek pro posílení imunity, zdraví pokožky, zdraví různých vnitřních orgánů a další. Pyl borovice obsahuje antioxidanty, bílkoviny, minerály, enzymy, koenzymy... celkem více než 200 cenných složek. Pyl lze získat během květu borovic – nejčastěji v květnu. Kolem větve borovice dejte sáček a zatřeste s ním. Poté je třeba pyl doma prosít. Několikrát získaný pyl je nutné propasírovat nejjemnějším sítem, dokud nezezlátne.
- Pyl lze užívat perorálně – smíchejte ¼ čajové lžičky denně s vodou a vypijte
- Rozmíchejte pyl v tekutém medu a používejte denně na imunitu
- Pyl borovice zamíchejte do neutrálního pleťového krému a používejte zevně
Pyl pomůže zachovat mládí, protože učiní kožní tkáň pružnější a zabrání tvorbě vrásek.